Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Het DIVA atelier voor artists in residence  

Het DIVA atelier is zo ingericht dat residenten er zelfstandig kunnen werken en verschillende technieken kunnen uitproberen. Residenten hebben op alle dagen vrije toegang tot het atelier van 8 tot 21 uur.    

Het atelier is bijna 160 m² groot en bestaat uit vier aaneensluitende ruimtes. De eerste ruimte is de zuurkamer. Hier vind je een zuurtafel, zuurkast, opslag voor chemicaliën en een werktafel. Deze ruimte wordt onder andere gebruikt voor het witkoken, galvaniseren, anodiseren, poetsen en patineren van werkstukken.  

De tweede ruimte is ingericht als goudsmidatelier. Er staat een grote werkbank en je vindt er allerhande werkinstrumenten zoals een trekbank, pletwals, polijstmachine en een kast met klein gereedschap om juwelen te maken. In de handbibliotheek kan je een breed assortiment technische handboeken raadplegen.  

Hierna kom je in de smeedruimte. Zoals de naam het al zegt, staan hier werkbanken om te smeden, stevige bankschroeven, boomstammen, een ruim assortiment staken en hamers en een vuurplaats met verschillende branders. In deze ruimte staan verder nog een gietinstallatie, vulcaniseer apparaat, wasinjector en alles wat je nodig hebt om met de verloren was techniek aan de slag te gaan.   

Naast gieten, smeden, solderen, forceren en persen kan je in het atelier ook ciseleren, emailleren, niëlleren, fold forming, mokume gane, …   

In de laatste ruimte kunnen de residenten elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.  

Vorige artists in residence

Afgelopen DIVA talks