Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Baby’s en kleine kinderen

Kinderwagens mogen mee in de museumzalen. We vragen wel om alle tassen aan de kinderwagen op te bergen in de lockers (op verdieping -1). Plaats je liever de kinderwagen even weg tijdens je bezoek? Dat kan in de daartoe voorziene ruimte. Spreek hierover onze medewerkers in de inkomhal aan. Je vindt twee verzorgingstafels voor baby’s in de toiletten.

Rolstoelvriendelijk museum

DIVA is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het gehele museum is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen en rollators. Alle tentoonstellingszalen zijn met een lift te bereiken. Aangepaste toiletten vind je op verdieping -1. DIVA stelt een rolstoel en 20 klapstoeltjes ter beschikking, die verkrijgbaar zijn via de baliemedewerkers. De begeleider van een bezoeker in een rolstoel mag gratis binnen, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Ook geleidehonden worden in het museum toegelaten.

Het is niet mogelijk om de inkom van DIVA met de auto te bereiken. De Suikerrui is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Mindervalide parkeerplaatsen in de buurt van het museum vind je op het Steenplein, op de Ernest Van Dijckkaai en in de Braderijstraat. Parking ‘Grote Markt’ bevindt zich op enkele minuten wandelen van het museum. Je vindt er 5 plaatsen voor personen met een beperking. De maximale inrijhoogte van de parking bedraagt 1.90m. Meer informatie over de bereikbaarheid van DIVA vind je hier.

Bezoekers met een auditieve beperking

In alle museumzalen zijn schermen aanwezig waarop je informatieve teksten kunt lezen. Op eenvoudig verzoek bezorgen we je de teksten van de hoorspelen. Gelieve minstens 24 uur op voorhand een mail te sturen naar info@divaantwerp.be. Een tolk Vlaamse Gebarentaal die bezoekers begeleidt, krijgt gratis toegang.

Bezoekers met een visuele beperking

De begeleider van een bezoeker met een visuele beperking heeft gratis toegang, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Ook geleidehonden worden in het museum toegelaten. 

Exclusieve rondleiding voor blinden en slechtzienden

DIVA ontwikkelde een exclusieve rondleiding voor blinden en slechtzienden. Via verbale beschrijvingen gidst een ervaren begeleider je door DIVA, a Brilliant Story. Het verhaal van DIVA komt tot leven door je zintuigen aan te spreken. Meer info over dit programma vind je hier.