Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Laat je verwonderen door de schoonheid van diamant, juwelen en zilver

In de vernieuwde vaste expo ‘DIVA, a Brilliant Story’ (2023) ontdek je de verschillende fases van een juweel of zilverwerk. Zie hoe diamanten worden gedolven, hoe zilversmeden te werk gaan en kom meer te weten over de kunst en het gebruik van deze prachtige voorwerpen.

Je begint de museumroute op de tweede verdieping in de Grondstoffenzaal. Daarna daal je af naar het Boudoir en de Kluis op de eerste verdieping, om tot slot via het Atelier, de Handelskamer en de Eetkamer, in de Wonderkamer op het gelijkvloers te eindigen. De museumroute volgt de reis van de diamant of de grondstof, vanaf de mijn tot aan het eindproduct. Geef je ogen de kost aan 650 diamanten, juwelen en zilveren objecten van de 15de eeuw tot vandaag.

Midden in het hart van Antwerpen

Het museum bevindt zich op een belangrijke historische plek: Antwerpen is al meer dan 575 jaar de diamanthoofdstad van de wereld. De Antwerpse Grote Markt en de omringende straten waren vanaf de 15de eeuw dé place to be voor wie in Europa op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen. Duik mee in die geschiedenis en ontdek de verhalen en objecten van de Antwerpse bloeiperiode tot vandaag de dag.

Het museum heropent op 24 maart 2023.