Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Wat ga je doen?

Deze workshop laat je kennismaken met verschillende slijpvormen en leert je de traditionele schildertechniek voor juwelen. Ontdek zelf hoe je met gouache de schittering van diamant op papier kan vastleggen.

Wanneer?

  • 28 en 29 mei 2023

  • telkens van 10 tot 14u30 met een half uur pauze

Programma

2 dagen (4 uur per dag).

Dag 1

Op dag één krijg je een inleiding tot verschillende diamantslijpsels, de basis van lichttheorie en het gebruik van gouacheverf. Je oefent met het tekenen van een rondgeslepen diamant en je krijgt daarbij individuele feedback.  

Dag 2

Op dag twee leer je meer over de lichtinval in de edelsteencomposities en bespreken we enkele inspirerende voorbeelden. Daarna ga je verder aan de slag met tekenen en schilderen.

Voor wie?

  • Beginners en gevorderden zijn welkom.

  • Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.

 

Workshopbegeleidster

Inesa Kovalova is een juweelontwerpster met uitgebreide ervaring in tekenen. Ze is afgestudeerd aan het Central Saint Martins College in Londen en de Creative Academy in Milaan – een particuliere ontwerpschool van de Richemont-groep. Daar werkte ze aan projecten voor Richemont-merken zoals Van Cleef en Arpels, Vacheron Constantine, Roger Dubuis en anderen, gevolgd door een stage op de ontwerpafdeling Van Cleef en Arpels in Parijs.

Daarnaast werkte Inesa een reeks tekenworkshops uit voor juweelontwerpers en -liefhebbers. Sinds 2016 geeft ze over de hele wereld les. Voor haar masterclasses werkte ze samen met verschillende kunst- en designinstellingen, waaronder het Victoria and Albert museum in Londen.

Instagram: @draw_me_a_jewel 

 

"Het schilderen van juwelen met gouache is een proces dat creativiteit en precisie vraagt. Elke juweeltekening is een klein meesterwerk en een kunstvorm die door historische huizen wordt gekoesterd als een belangrijk deel van hun erfgoed."

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 52.

Disclaimer

Ben je genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot een week (7 dagen) voor de aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan een week voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervang(st)er voorstellen. De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of omstandigheden van overmacht. Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.