Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Het schilderen van juwelen met gouache is een proces dat creativiteit en precisie vraagt. Elke juweeltekening is een klein meesterwerk en een kunstvorm die door historische huizen wordt gekoesterd als een belangrijk deel van hun erfgoed.

Deze workshop is specifiek gewijd aan het illustreren van edelstenen en halfedelstenen die cabochon geslepen zijn. Je leert hoe licht effect heeft op volumes en materialen en wat het is om transparante edelstenen te schilderen met gouache.

Een cabochon is een edelsteen die is gepolijst in plaats van gefacetteerd. De vorm heeft meestal een bolle of afgeronde voorkant met een vlakke achterkant. Cabochon slijpsels waren de standaardmethode voordat het gefacetteerd slijpen van edelstenen zich ontwikkelde.

Wanneer

  • Zaterdag 23 september.

  • Van 10 tot 16u30.

Programma

10.00 - 10.30: De kunst van een juweeltekening

10.30 - 11.30: Interactie tussen licht, volumes en materialen

11.30 - 12.30: Gouachetechniek

12.30 - 13.00: Pauze

13.00 - 16.30: Oefeningen

Voor wie?

  • Beginners en gevorderden zijn welkom.

  • Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.

Workshopbegeleidster

Inesa Kovalova is een juweelontwerpster met uitgebreide ervaring in tekenen. Inesa is afgestudeerd aan het Central Saint Martins College in Londen en de Creative Academy in Milaan – een particuliere ontwerpschool van de Richemont-groep. Daar werkte ze aan projecten voor Richemont-merken zoals Van Cleef en Arpels, Vacheron Constantine, Roger Dubuis en anderen, gevolgd door een stage op de ontwerpafdeling Van Cleef en Arpels in Parijs.

Daarnaast werkte ze een reeks tekenworkshops uit voor juweelontwerpers en -liefhebbers. Sinds 2016 geeft ze over de hele wereld les. Voor haar masterclasses werkte ze samen met verschillende kunst- en designinstellingen, waaronder het Victoria and Albert museum in Londen.

Instagram: @draw_me_a_jewel

 

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 52.

Disclaimer

Ben je genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je €50 administratiekosten. Indien je minder dan 14 dagen voor aanvang annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen. De organisator kan een workshop annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.